Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

Hoe kan je een onvergetelijke week beter afsluiten dan met een feestje. Iedereen had er zin in. De meisjes hadden iets meer tijd nodig om zich klaar te maken dan de jongens. Maar ze zagen er dan ook beeldig uit.

Tijdens het dansfeest werd het podium af en toe ingepikt door enkele echte artiesten voor het brengen van hun act. Een leuke en fijne afwisseling tijdens het dansen.

Het was de kers op de taart van een fantastische week...TOP!!!

20181129 175433

Woensdagnamiddag en donderdagochtend waren heel avontuurlijk. Woensdagnamiddag gingen we op pad op zoek naar everzwijnen. Voor we in het bos aankwamen moesten we via een oude waterval omhoog klimmen en enkele apenbruggen trotseren. Plotseling moesten we ons verstoppen in het bos. We stonden oog in oog met enkele everzwijnen. Wel vreemd dat enkel de gids en meester Joris de toestormende kudde everzwijnen zagen naderen. :)
We sloegen op de vlucht richting death ride waar we heelhuids naar beneden kwamen.
Na het avondeten gingen enkele waaghalzen mee op reflectorentocht.

Donderdagochtend gingen we naar het klimbos. Via allerlei loopbruggen, hindernissen, touwenparcours, … baanden we ons een weg tussen de kruinen van de bomen. Alle kinderen waagden zich aan een parcours, vele waaghalzen trotseerden zelfs de moeilijkste parcours.

Neem een kijkje op de klasblog van het derde leerjaar van De Grasspriet voor de foto's te bekijken.

We zijn goed en wel aangekomen op onze bestemming in Durbuy. Na het uitpakken van onze koffers trokken we naar het stadje Wéris. Daar bezochten we de dolmen en menhirs die er al 5000 jaar liggen. Daarna trokken we naar het duivelsbed. Enkele waaghalzen durfden de steen aanraken die vervloekt is. Nu is het afwachten welke vloek er op hen rust. We sloten onze eerste dag af in de grotten, waar we door kieren en spleten klauterden.

Dinsdagochtend begon heel spannend. De busrit, die op zich al een hele belevenis is, bracht ons richting de rotsen. Daar beklommen we rotsen, deden we aan rappel en trotseerden we de apenbrug. Van al dat klimmen krijg je natuurlijk honger. Maar gelukkig werden we verwend met lekkere frietjes.

Neem een kijkje op de klasblog van het derde leerjaar van De Grasspriet voor de foto's te bekijken.

Onze leerlingen van het 3de en 4de leerjaar keken vol spanning uit naar dinsdag 27 november. Samen op GWP, de max! 
Om 9.00u vertrokken we richting Durbuy en om 11.30u kwamen we veilig aan. Eerst kennismaken met het verblijf en de omgeving. 
verblijf
De 1ste dag is voorbij gevlogen: een bezoek aan Wéris, een wandeling naar de grot en als kers op de taart 'speleologie'. Alleen maar blije kinderen...
Wegens problemen met het internet was het voor de leerkrachten niet mogelijk om een bericht te posten op de klasblog. Onze excuses hiervoor. Vandaar dat ik jullie kort op de hoogte wil brengen dat alles daar zeer goed gaat. Vandaag staan 'KLIMMEN en RAPPEL' en 'AVONTURENLOOP' op het programma. Hopelijk lukt het de leerkrachten vandaag om een bericht, vergezeld van foto's te posten. 
Directeur N. Joris

Op een frisse ochtend in oktober brachten we een bezoek aan de boerderij Hof Ten Henne in Iddergem.

We kregen een rondleiding in de stallen waar we kennis konden maken met de melkkoeien en hun kalfjes. Het bedrijf is uitgerust met een volautomatisch melkmachine zodat elke koe kan kiezen wanneer en hoeveel maal per dag ze wil gemolken worden. Volgens de uitbaatster zorgt dit voor minder stress bij de koeien en lekkere melk. En dat mochten we proeven. We kregen een glas melk, kaasjes, een boterham met choco en een rijstpapje allemaal gemaakt met de hoevemelk. 

Op het einde van ons bezoek waren er nog enkele verrassingen. We mochten de dieren van de kinderboerderij eten geven, plaatsnemen in een tractor en een tekening maken als aandenken. Het was beestig leuk!

20181018 103744

Al onze kandidaten werkten zich uit de naad om hun programma en zichzelf in de kijker te zetten. Fijn dat ze met zo een enthousiasme en plezier aan de slag gingen.

De dag van de verkiezingen was dan ook spannend en voor sommigen zenuwslopend. Het was dan ook een hele opluchting als op het einde van de dag, de uitslag werd meegedeeld.

Voor alle kandidaten en verkozenen van het Kinderparlement een groot applaus!!!

20180924 134250

We konden ons geen betere dag voorstellen voor het lopen van de veldloop. Een prachtige zonnige dag en de beste supporters aan de zijlijn. Iedereen zette zijn beste beentje voor en liep alle rondes uit. Een dikke proficiat aan alle deelnemers en een dikke dankjewel aan onze supporters. Op naar volgend jaar....

20180925 093739

 

WE GAAN STRAPPEN, STRAPPEN
STRAPPEN DOEN WE ALLEMAAL
WE GAAN STRAPPEN, STRAPPEN
GEEF EEN GOED SIGNAAL !!!

Strapdag 2018 was alweer een groot succes. Een dikke duim aan alle Stappers en Trappers!

20180921 145727

We brachten een bezoek aan het mini Mussenzele museum te Haaltert. We keerden terug in de tijd van toen.

De kinderen konden zich inleven in de tijd van oma en opa. En dit binnen verschillende thema's. Zo namen we plaats in een klasje van de jaren '50 waar we de griffel en lei konden uitproberen. In de huiskamer van toen weerklonken liedjes uit de platenspeler met hoorn en konden we ons verwarmen aan de Leuvense stoof.

Nieuwsgierig naar wat we nog allemaal beleefden? Neem snel een kijkje!

20180918 144103

We werden in de laatste week van het schooljaar getrakteerd op een speciale rit. Niet alleen het voertuig was uitzonderlijk, ook de bestuurder. We mochten een ritje maken met z'n allen op de tractor, met Leon als bestuurder. Een hele belevenis, neem maar eens een kijkje!

IMG 20180615 WA0015