Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

Elk jaar opnieuw staan al onze Krekeltjes vol spanning aan de start. Ze geven telkens het beste van zichzelf en geven niet op.

Enkele sportievelingen behaalden zelfs een podiumplaats. Een dikke proficiat aan iedereen!

 

20190924 105915

Alle kinderen hebben hun beste beentje voorgezet op deze zonovergoten editie van de STRAPDAG!

In de klas de verkeersregels nog eens opgefrist en dan het fietsparcours en de straat op. 

Ze hebben er met volle teugen van genoten! Neem vlug een kijkje...

20190920 151051

Op vrijdagvoormiddag 3 mei gingen L3 en L4 samen op ontdekking in het lab van Floralie (Odisee, Aalst). Professor Floralie kon er jammer genoeg niet bij zijn maar ze liet wel een brief voor ons achter. Zo konden wij haar onderzoek in het bos verderzetten. We voerden verschillende zintuigelijke proefjes uit en leerden heel wat bij. Kortom, een geslaagde voormiddag!

20190503 111542

Woensdag 3 april was het dag van de actieve burger. We hebben onze kinderen die dag dan ook laten beleven als een actieve burger.

Wij deden dit in het rusthuis Sint-Anna te Haaltert. Alle kinderen staken de handen uit de mouwen bij de verschillende ploegen in het rusthuis. Alle taken werden die dag onder het goedkeurend oog van een begeleider door de kinderen uitgevoerd. Van het uitdelen van de post tot het opmaken van bedden, eten verdelen en spelletjes spelen met de bewoners. Alle kinderen hebben dit fantastisch gedaan, het personeel van het rusthuis en de bewoners waren zeer tevreden. Op die manier hebben wij ons steentje die dag bijgedragen.

20190403 095943

In samenspraak met het kinderparlement werd het idee gelanceerd om een weggeefkast te maken. En vandaag werd deze ingehuldigd door de kinderen van het parlement. 

Alle afspraken werden duidelijk meegegeven aan de kinderen aan de hand van een toneeltje. Iedereen was enthousiast en gaat in de vakantie opzoek naar boeken die een plekje krijgen in de kast. Na de vakantie krijgen alle kinderen de kans om een boek te kiezen uit de kast.

Dank je wel voor dit prachtig idee!

20190228 102759

Iedereen zette zijn beste beentje voor om een gedicht te schrijven en naar voor te brengen. Alleen of met de klas. 

Het meest creatieve gedicht werd gekozen door een professionele jury. De winnaars kregen een GOUDEN pen.

Bedankt aan alle schrijvers. We hebben genoten van mooie gedichten en talenten die namiddag!

ONS KLASGEDICHT

20190212 141557

Samen met de vriendjes van het eerste en het tweede leerjaar zijn we gaan sporten in Denderhoutem. De sportzaal stond vol met materiaal om mee te spelen. We daagden elkaar uitdagen om een spel te spelen. Op die manier konden we punten verdienen. We leerden ook samenspelen met kinderen van de andere school. We hebben allemaal ons beste beentje voorgezet. In ruil voor onze inspanningen kregen we tennispakket om mee te spelen op te speelplaats. Top!

20190131 093357

Samen op digitale ontdekking in de bibliotheek van Haaltert. Snuisteren in strips, tekenen van striphelden en verzinnen van verhalen. Bij het correct uitvoeren van een opdracht konden de kinderen puzzelstukken verzamelen. Op die manier konden ze achterhalen wie had ingebroken die nacht in de bib. Na een heuse zoektocht werd de dader bekend gemaakt. Iedereen had hem ontmaskerd. Een dikke proficiat aan de speurneuzen van het derde leerjaar.

20190117 145202

Hoe kan je een onvergetelijke week beter afsluiten dan met een feestje. Iedereen had er zin in. De meisjes hadden iets meer tijd nodig om zich klaar te maken dan de jongens. Maar ze zagen er dan ook beeldig uit.

Tijdens het dansfeest werd het podium af en toe ingepikt door enkele echte artiesten voor het brengen van hun act. Een leuke en fijne afwisseling tijdens het dansen.

Het was de kers op de taart van een fantastische week...TOP!!!

20181129 175433

Woensdagnamiddag en donderdagochtend waren heel avontuurlijk. Woensdagnamiddag gingen we op pad op zoek naar everzwijnen. Voor we in het bos aankwamen moesten we via een oude waterval omhoog klimmen en enkele apenbruggen trotseren. Plotseling moesten we ons verstoppen in het bos. We stonden oog in oog met enkele everzwijnen. Wel vreemd dat enkel de gids en meester Joris de toestormende kudde everzwijnen zagen naderen. :)
We sloegen op de vlucht richting death ride waar we heelhuids naar beneden kwamen.
Na het avondeten gingen enkele waaghalzen mee op reflectorentocht.

Donderdagochtend gingen we naar het klimbos. Via allerlei loopbruggen, hindernissen, touwenparcours, … baanden we ons een weg tussen de kruinen van de bomen. Alle kinderen waagden zich aan een parcours, vele waaghalzen trotseerden zelfs de moeilijkste parcours.

Neem een kijkje op de klasblog van het derde leerjaar van De Grasspriet voor de foto's te bekijken.