Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

Al onze kandidaten werkten zich uit de naad om hun programma en zichzelf in de kijker te zetten. Fijn dat ze met zo een enthousiasme en plezier aan de slag gingen.

De dag van de verkiezingen was dan ook spannend en voor sommigen zenuwslopend. Het was dan ook een hele opluchting als op het einde van de dag, de uitslag werd meegedeeld.

Voor alle kandidaten en verkozenen van het Kinderparlement een groot applaus!!!

20180924 134250

We konden ons geen betere dag voorstellen voor het lopen van de veldloop. Een prachtige zonnige dag en de beste supporters aan de zijlijn. Iedereen zette zijn beste beentje voor en liep alle rondes uit. Een dikke proficiat aan alle deelnemers en een dikke dankjewel aan onze supporters. Op naar volgend jaar....

20180925 093739

 

WE GAAN STRAPPEN, STRAPPEN
STRAPPEN DOEN WE ALLEMAAL
WE GAAN STRAPPEN, STRAPPEN
GEEF EEN GOED SIGNAAL !!!

Strapdag 2018 was alweer een groot succes. Een dikke duim aan alle Stappers en Trappers!

20180921 145727

We brachten een bezoek aan het mini Mussenzele museum te Haaltert. We keerden terug in de tijd van toen.

De kinderen konden zich inleven in de tijd van oma en opa. En dit binnen verschillende thema's. Zo namen we plaats in een klasje van de jaren '50 waar we de griffel en lei konden uitproberen. In de huiskamer van toen weerklonken liedjes uit de platenspeler met hoorn en konden we ons verwarmen aan de Leuvense stoof.

Nieuwsgierig naar wat we nog allemaal beleefden? Neem snel een kijkje!

20180918 144103

We werden in de laatste week van het schooljaar getrakteerd op een speciale rit. Niet alleen het voertuig was uitzonderlijk, ook de bestuurder. We mochten een ritje maken met z'n allen op de tractor, met Leon als bestuurder. Een hele belevenis, neem maar eens een kijkje!

IMG 20180615 WA0015

Op dinsdag 22 mei gingen we, onder begeleiding van een ervaren natuurgids, op ontdekking in het prachtige natuurgebied 'De Gerstjens'. We leerden over de biodiversiteit van het gebied, de waterkwantiteit en -kwaliteit en de link met de Dender. We schepten water uit de Zomergembeek en kwamen te weten welke diertjes er leven in het water. Natuurbeleving en bewustwording stonden centraal tijdens de wandeling.

20180522 094633

Voor de paasvakantie maakten we een reis rond de wereld binnen ons jaarthema ‘Elk kind telt wereldwijd’.

Het ‘Recht op onderwijs’ stond in de kijker. Samen met de kinderen van het vierde leerjaar gingen we op ontdekking in de verschillende werelddelen.

Elk groepje koos een werelddeel en begon aan het opzoekwerk rond zijn land. Zo verzamelden ze informatie over het wonen, leven en vooral over het naar school gaan in hun land. Al deze informatie brachten ze op een creatieve manier samen op hun doos.

Tijdens onze tentoonstelling kregen de bezoekers alle informatie te horen en werden ze verwend met een lekkernij uit elk werelddeel. 

20180329 145751

 

Beste ouders,
 
We namen met onze klas deel aan de Nationale Pyjamadag van Bednet uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren. Stem op onze leuke foto. Onze klas maakt kans op mooie prijzen.
Neem eens een kijkje op https://pyjamadag.bednet.be/project/14150 en stemmen maar!!!
 
Groetjes,
De Krekeltjes van het derde leerjaar en juf Nele
 
20180309 120828

 

Vandaag kregen de kinderen tips aangeleerd om uit de gevarenzones van een vrachtwagen te blijven. Ze kregen een filmpje te zien waarin de vier vuistregels van de campagne 'Veilig op weg' in reële verkeerssituaties werden uitgelegd. En na het bekijken van het filmpje werd hun kennis getest aan de hand van een vragenblad. Na de theorie volgde de praktijk. Een vrachtwagen van 16 meter lang stond op ons te wachten op de parking van de school. De kinderen gingen allemaal achter het stuur zitten om zelf te kunnen waarnemen met welke beperkingen qua gezichtsveld, vrachtwagenchauffeurs dagelijks worden geconfronteerd. Voor de kinderen een uitzonderlijke ervaring.

 20180227 105214