Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

We werden in de laatste week van het schooljaar getrakteerd op een speciale rit. Niet alleen het voertuig was uitzonderlijk, ook de bestuurder. We mochten een ritje maken met z'n allen op de tractor, met Leon als bestuurder. Een hele belevenis, neem maar eens een kijkje!

IMG 20180615 WA0015

Op dinsdag 22 mei gingen we, onder begeleiding van een ervaren natuurgids, op ontdekking in het prachtige natuurgebied 'De Gerstjens'. We leerden over de biodiversiteit van het gebied, de waterkwantiteit en -kwaliteit en de link met de Dender. We schepten water uit de Zomergembeek en kwamen te weten welke diertjes er leven in het water. Natuurbeleving en bewustwording stonden centraal tijdens de wandeling.

20180522 094633

Voor de paasvakantie maakten we een reis rond de wereld binnen ons jaarthema ‘Elk kind telt wereldwijd’.

Het ‘Recht op onderwijs’ stond in de kijker. Samen met de kinderen van het vierde leerjaar gingen we op ontdekking in de verschillende werelddelen.

Elk groepje koos een werelddeel en begon aan het opzoekwerk rond zijn land. Zo verzamelden ze informatie over het wonen, leven en vooral over het naar school gaan in hun land. Al deze informatie brachten ze op een creatieve manier samen op hun doos.

Tijdens onze tentoonstelling kregen de bezoekers alle informatie te horen en werden ze verwend met een lekkernij uit elk werelddeel. 

20180329 145751

 

Beste ouders,
 
We namen met onze klas deel aan de Nationale Pyjamadag van Bednet uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren. Stem op onze leuke foto. Onze klas maakt kans op mooie prijzen.
Neem eens een kijkje op https://pyjamadag.bednet.be/project/14150 en stemmen maar!!!
 
Groetjes,
De Krekeltjes van het derde leerjaar en juf Nele
 
20180309 120828

 

Vandaag kregen de kinderen tips aangeleerd om uit de gevarenzones van een vrachtwagen te blijven. Ze kregen een filmpje te zien waarin de vier vuistregels van de campagne 'Veilig op weg' in reële verkeerssituaties werden uitgelegd. En na het bekijken van het filmpje werd hun kennis getest aan de hand van een vragenblad. Na de theorie volgde de praktijk. Een vrachtwagen van 16 meter lang stond op ons te wachten op de parking van de school. De kinderen gingen allemaal achter het stuur zitten om zelf te kunnen waarnemen met welke beperkingen qua gezichtsveld, vrachtwagenchauffeurs dagelijks worden geconfronteerd. Voor de kinderen een uitzonderlijke ervaring.

 20180227 105214

 

Stip het op je handen

Laat de wereld zien hoe het zit
Elke stip die je zet doet je sterker staan
Samen voor een mooiere wereld gaan!

"STIP” is een letterwoord dat staat voor Samen Tegen Iemand Pesten 

Het Manipest bestaat uit vier afspraken die helpen om pesten tegen te gaan.

Met deze vier afspraken proberen we de kinderen te stimuleren om na te denken over hun gedrag. 

Ben je akkoord dan mag je voor elke stap een stip zetten op je hand.

STAP 1: Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen.

STAP 2: Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.

STAP 3: Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!

STAP 4: Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

          Ik zeg STOP, hou op wanneer ik iets niet fijn vind.

Natuurlijk waren alle kinderen uit de klas onmiddellijk akkoord en tekenden ze vier stippen op hun hand. Daarbovenop tekenden we vier reuze stippen en gingen op de foto voor het ondertekenen van het manifest. Je kan onze foto terugvinden op de website van Ketnet.

20180130 143614

Op de tentoonstelling 'Retteketet Letterpret' van Villa Verbeelding in de hoofdbibliotheek van Haaltert konden de kinderen op een speelse manier kennismaken met de wereld van letters. En dit aan de hand van illustraties van Joke  van Leeuwen, Harriët van Reek, Wim Hoffman en Tom Schamp. De doe-kijk-en zoekopdrachten over het alfabet waren gemaakt op kindermaat en de kinderen konden er creatief en zelfstandig mee aan de slag.

20180118 143018

Dinsdag zijn we samen met het eerste en het tweede leerjaar gaan sporten in de sporthal van Denderhoutem. Op deze manier werd er niet enkel kennis gemaakt met verschillende spelletjes, maar werd ook het kinderrecht 'recht op spel' in de kijker gezet. Alle Krekeltjes liepen zich in het zweet om zoveel mogelijk punten te verzamelen die voormiddag. Leuk om te zien...kijk zelf maar! Een dikke bravo aan onze winnaars die de meeste punten verzamelden.

20180116 100814

Gisterennamiddag gaven de kinderen het beste van zichzelf op de catwalk. Als echte modellen showden ze de verschillende soorten kledij. Van Romeinse krijger tot dokter, voetballer, avonturier, karateka, brandweerman en nog veel meer passeerden de revue. Ze zorgden voor een spetterende show. Een dikke proficiat aan alle modellen van de klas. En natuurlijk ook een dikke duim voor onze presentatrices van de dag.

Kon je er gisteren niet bij zijn of wil je nog eens genieten van onze fantastische modellen in tenue....bekijk dan onze fotoreportage.

IMG 20171207 143249