Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

Duurzaam leven, hoe doe je dat? Binnen dit thema van W.O. gaan we op zoek naar manieren om duurzamer te leven. Een kringwinkel is hiervan een mooi voorbeeld, dus brachten we een bezoek aan de kringwinkel Stroom in Aalst.

We kregen een rondleiding achter de schermen. We zagen hoe alle spullen een tweede leven kregen. Hoe we zelf duurzamer kunnen leven en anderen kunnen helpen.

20200130 094030

Samen op digitale ontdekking in de bibliotheek van Haaltert. Snuisteren in strips, tekenen van striphelden en verzinnen van verhalen. Bij het correct uitvoeren van een opdracht konden de kinderen puzzelstukken verzamelen. Op die manier konden ze achterhalen wie had ingebroken die nacht in de bib. Na een heuse zoektocht werd de dader bekend gemaakt. Iedereen had hem ontmaskerd. Een dikke proficiat aan de speurneuzen van het derde leerjaar.

20200122 113012

We brachten een bezoek aan het S.M.A.K. te Gent binnen ons thema 'kunst'.

Na een korte schets van het onstaan van het museum gingen we op ontdekking in het museum. Samen met een gids zochten de kinderen via verschillende methodes naar de betekenis van kunst. Ook de verschillende vormen van kunst kwamen hierbij aan bod. De kinderen luisterden geboeid naar de verschillende verhalen achter de kunstwerken. Zelf mochten ze ook aan de slag als kunstenaar zowel in het museum als nadien in de klas. 

20191119 100400

Energie...dat klinkt als iets voor grote mensen. Maar kun je ook 'spelen' met energie? Na de theorie rond energie, gingen we over tot de praktijk.

We bouwden een eigen auto op elastische energie. We volgden zorgvuldig het stappenplan maar botste toch op enkele problemen. Na het uitwisselen van ervaringen slaagde elk groepje er toch in een auto te bouwen. Maar kan hij nu ook nog rijden?

We hielden enkele testritten. Waarom reed de ene auto sneller dan de andere? Waarom kwam er geen beweging in de auto? Waarom reed de ene verder dan de andere ? Na het beantwoorden van de onderzoeksvragen en het aanpassen van de auto's was het tijd voor een wedstrijd. 

20191023 112501

Elk jaar opnieuw staan al onze Krekeltjes vol spanning aan de start. Ze geven telkens het beste van zichzelf en geven niet op.

Enkele sportievelingen behaalden zelfs een podiumplaats. Een dikke proficiat aan iedereen!

 

20190924 105915

Alle kinderen hebben hun beste beentje voorgezet op deze zonovergoten editie van de STRAPDAG!

In de klas de verkeersregels nog eens opgefrist en dan het fietsparcours en de straat op. 

Ze hebben er met volle teugen van genoten! Neem vlug een kijkje...

20190920 151051

Op vrijdagvoormiddag 3 mei gingen L3 en L4 samen op ontdekking in het lab van Floralie (Odisee, Aalst). Professor Floralie kon er jammer genoeg niet bij zijn maar ze liet wel een brief voor ons achter. Zo konden wij haar onderzoek in het bos verderzetten. We voerden verschillende zintuigelijke proefjes uit en leerden heel wat bij. Kortom, een geslaagde voormiddag!

20190503 111542

Woensdag 3 april was het dag van de actieve burger. We hebben onze kinderen die dag dan ook laten beleven als een actieve burger.

Wij deden dit in het rusthuis Sint-Anna te Haaltert. Alle kinderen staken de handen uit de mouwen bij de verschillende ploegen in het rusthuis. Alle taken werden die dag onder het goedkeurend oog van een begeleider door de kinderen uitgevoerd. Van het uitdelen van de post tot het opmaken van bedden, eten verdelen en spelletjes spelen met de bewoners. Alle kinderen hebben dit fantastisch gedaan, het personeel van het rusthuis en de bewoners waren zeer tevreden. Op die manier hebben wij ons steentje die dag bijgedragen.

20190403 095943

In samenspraak met het kinderparlement werd het idee gelanceerd om een weggeefkast te maken. En vandaag werd deze ingehuldigd door de kinderen van het parlement. 

Alle afspraken werden duidelijk meegegeven aan de kinderen aan de hand van een toneeltje. Iedereen was enthousiast en gaat in de vakantie opzoek naar boeken die een plekje krijgen in de kast. Na de vakantie krijgen alle kinderen de kans om een boek te kiezen uit de kast.

Dank je wel voor dit prachtig idee!

20190228 102759

Iedereen zette zijn beste beentje voor om een gedicht te schrijven en naar voor te brengen. Alleen of met de klas. 

Het meest creatieve gedicht werd gekozen door een professionele jury. De winnaars kregen een GOUDEN pen.

Bedankt aan alle schrijvers. We hebben genoten van mooie gedichten en talenten die namiddag!

ONS KLASGEDICHT

20190212 141557