Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

20190131 103237

Samen met het tweede en derde leerjaar trokken we naar de sporthal van Denderhoutem om er deel te nemen aan de kindersportbox. We maakten er kennis met een heleboel nieuwe spelletjes, maar het kinderrecht 'recht op spel'  werd zo ook in de kijker gezet. Alle Krekeltjes deden hun best om zoveel mogelijk punten te verzamelen die voormiddag. 

20190118 141710

Met deze koude temperaturen is het belangrijk extra aandacht aan onze gezondheid te schenken zodat we niet ziek worden. In "Gezond, ik ga ervoor!" bekijken we hoe we aandacht kunnen schenken aan onze gezondheid. Hoe kunnen we zorgdragen voor onze ogen, oren en tanden. Hoe eten we gezond? Ook onze mentale gezondheid is belangrijk. Hoe kun je je goed in je vel voelen in de klas, thuis …?

Het goede jaar start dus boordevol goede voornemens!

20181218 115326

De dagen voor de kerstvakantie betekenen voor heel veel leerlingen nieuwjaarsbrieven schrijven. Zo ook voor de Kikkers uit het eerste leerjaar want binnenkort staan ze weer klaar met de beste wensen voor het nieuwe jaar. En wie smelt er nu niet weg bij die lieve woorden die uit dat vertederende snoetje komen?

20181025 145205

We houden een TOPdag! Een dagje waarop we de jarigen van de voorbije periode vieren, we zetten hen nog eens extra in de bloemetjes, we gaan zingen en dansen, samen hun favoriete spelletje spelen, knutselen, koken en genieten! En het werd een TOP dagje het zalige herfstzonnetje was van de partij en we hadden een buffet vol lekkers, bedankt lieve ouders en grootouders voor de hulp, de gezonde hapjes.

20181024 122034

Oh wat spannend... We verwachten vandaag heel speciaal bezoek! 

Pippi Langkous, de roodharige, sproeterige spring-in-'t-veld, zet onze school eventjes op stelten. Ze is eigenwijs, heel sterk en doet alles wat niet mag: in haar neus peuteren, grote mensen voor gek zetten en vooral het avontuur opzoeken. Samen met ons ging ze op verkenning in Groentopia, ze was nieuwsgierig naar onze klas en ze smulde met veel plezier van de heerlijke "kannepoeken met bruine kuiser". Pippi kwam niet zomaar eventjes langs, ze bracht een tas vol gouden munten en snoepjes mee, en voor iedere Kikker een ticket voor de musical.

 

20181018 152544

In de klas leren we over dieren in de herfst... iedere dag plaatsen we een diertje in de kijker en verzamelen we weetjes. We gaan ook op ontdekking en zo komen we meer te weten over hoe het bos in de herfst verandert. Wat gebeurt er met de bomen? Welke dieren vinden we terug in het bos en hoe bereiden ze zich voor op de winter? Een boeiende speurtocht met heel wat schatten uit de natuur.