Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

 

IMG 20200331 WA0009

We gaan nu allemaal naar "de thuisklas", een beetje vreemd om op die manier te leren. We zoeken samen manieren om toch aan spelend leren te doen, maar dan ieder vanuit zijn eigen huis... We houden contact via  Smartschool Live, WhatsApp, de post ,een telefoontje of een mail... maar toch missen we elkaar heel erg! Al jullie leuke foto's bewaar ik op ons online prikbord  https://nl.padlet.com/isabelhaezaert/kikkerklas

Jullie doen keihard je best  om de gegeven lees- en oefenopdrachten dagelijks te laten uitvoeren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we zonder al te veel vertraging de draad terug kunnen oppikken en hopelijk mag dit heel binnenkort...?

Draag zorg voor jezelf en de mensen dicht bij jou...

20200306 144919

We kunnen elektriciteit niet meer wegdenken in onze samenleving. Het heeft dag en nacht een bijzonder impact op ons doen en laten. En wanneer de elektriciteit uitvalt, moeten we heel wat ‘laten’. Tijdens onze atelierwerking (met het eerste en tweede leerjaar) hebben we het over diverse aspecten van elektriciteit. 

20200221 135601

Samen genieten van een leuk verhaal...

De meisjes en jongens van het vierde leerjaar kwamen een prentenboek voorlezen, daarna werd er ook nog een leuk spelletjes gespeeld rond de inhoud van het boek. Onze Krekeltjes luisterden heel aandachtig en genoten van al deze spannende avonturen, de grote sloebers van het vierde deden hun best om hun verhaal zo goed mogelijk voor te lezen. Ze ontpopten tot acteurs die hun verhaal tot leven brachten... Mooi om als juf aan de zijlijn mee te genieten.

20200217 094656

Op maandag kregen we bezoek van De Belleman hij zorgde voor een keitoffe vertelvoorstelling voor elke klas. De Belleman brengt vertelvoorstellingen met als doel kinderen aan te zetten tot lezen. Het recept; neem een enthousiast publiek, een verteller en een tof verhaal. Vul het geheel met emotie, humor, spanning, muziek en vooral veel actief mee-doen! De Belleman werkt samen met de bekende jeugdschrijver Marc De Bel. Zijn verhalen werden in een passend vertelkleedje gestopt op maat van onze Krekeltjes. Een aangepast decor, leuke muziek en het was genieten van een heus vertelfeest!

Als het kriebelt moet je sporten....

Samen met de Krekeltjes van het tweede en derde leerjaar gingen we op donderdag 6 februari naar de sporthal van Denderhoutem.
Meester Bram organiseerde er voor ons een sportief ladenspel, waar we mekaar moesten uitdagen.
20200206 094914

20191024 150118

We houden een TOPdag! Een dagje waarop we de jarigen van de voorbije periode vieren, we zetten hen nog eens extra in de bloemetjes, we gaan zingen en dansen, samen hun favoriete spelletje spelen, knutselen, koken en genieten! En het werd een TOP dagje het zalige herfstzonnetje was van de partij en we hadden een buffet vol lekkers, bedankt lieve ouders en grootouders voor de hulp, de gezonde hapjes.

20191022 103341

In de klas leren we over dieren in de herfst... iedere dag plaatsen we een diertje in de kijker en verzamelen we weetjes. We gaan ook op ontdekking en zo komen we meer te weten over hoe het bos in de herfst verandert. Wat gebeurt er met de bomen? Welke dieren vinden we terug in het bos en hoe bereiden ze zich voor op de winter? Een boeiende speurtocht met heel wat schatten uit de natuur.