Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

20190930 120736

Leren lezen, schrijven en rekenen... saai?! In het eerste leerjaar doen we het zo! 

Kom maar even piepen, want wij hebben het hier echt naar onze zin. We starten met een dansje, daarna plannen we de dag in onze kring en is er een toonmoment voor wie iets wil vertellen of meedelen. Aan de werktafels gaan we aan de slag, alleen of met een vriendje en soms lossen we "een probleem" op in een klein groepje. We leren rekenen, lezen, schrijven en nog veel meer... We zijn dolenthousiast om de wereld van letters en cijfers te ontdekken !

 

20190924 103029

Op dinsdag 24 september was er de jaarlijkse scholenveldloop. De bus bracht ons naar Kerksken waar de wedstrijd doorging. Het zonnetje kwam af en toe eens piepen, een heleboel supporters kwamen onze Krekeltjes luidkeels aanmoedigen. Iedereen zette zijn beste beentje voor en liep alle rondes uit. Een dikke proficiat aan alle deelnemers en een dikke dankjewel aan onze supporters. 

20190502 140339

Tijdens deze projectweek laten we kinderen stilstaan bij het thema "Zo zuiver als...water". We maken een woordenspin en stellen een aantal leervragen op waar we graag het antwoord op willen weten.

Wat is water?

• Spel: waarvoor gebruiken we water?

• De weg van het drinkwater

• Te ... weinig, veel, vuil en zout water

• Water uit de fles of water uit de kraan?

• Drijven of zinken

• Plastic soep - zelf een plasticvanger maken

• Toveren met water: allerlei proefjes

20190502 113952

Hiep, hiep, hoera! We vieren onze vriendjes die de afgelopen maand jarig waren. We organiseren deze TOPdag in het teken van buiten spelen... Eerst trekken we onze laarzen aan en gaan we in Groentopia aan de slag. We wieden het onkruid, brengen schors aan, we gaan planten en zaaien in de moestuin en daarna is het tijd om buiten te spelen...

Als afsluiter trakteren de jarigen op een buffet van lekkers.... mmm... zoveel lekker fruit!

20190425 134737

Zelfs wanneer het prille lentezonnetje zich verstopt achter de grijze wolken, zelfs dan houdt de regen ons niet tegen om op speurtocht te gaan in de natuur. De juffen bedachten een heleboel spelletjes zodat we de schatten van de lente konden vinden. Een fijne zoektocht waar alle zintuigen werden geprikkeld en die malse regenbui namen we er met veel plezier bij!