Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

20181025 145205

We houden een TOPdag! Een dagje waarop we de jarigen van de voorbije periode vieren, we zetten hen nog eens extra in de bloemetjes, we gaan zingen en dansen, samen hun favoriete spelletje spelen, knutselen, koken en genieten! En het werd een TOP dagje het zalige herfstzonnetje was van de partij en we hadden een buffet vol lekkers, bedankt lieve ouders en grootouders voor de hulp, de gezonde hapjes.

20181024 122034

Oh wat spannend... We verwachten vandaag heel speciaal bezoek! 

Pippi Langkous, de roodharige, sproeterige spring-in-'t-veld, zet onze school eventjes op stelten. Ze is eigenwijs, heel sterk en doet alles wat niet mag: in haar neus peuteren, grote mensen voor gek zetten en vooral het avontuur opzoeken. Samen met ons ging ze op verkenning in Groentopia, ze was nieuwsgierig naar onze klas en ze smulde met veel plezier van de heerlijke "kannepoeken met bruine kuiser". Pippi kwam niet zomaar eventjes langs, ze bracht een tas vol gouden munten en snoepjes mee, en voor iedere Kikker een ticket voor de musical.

 

20181018 152544

In de klas leren we over dieren in de herfst... iedere dag plaatsen we een diertje in de kijker en verzamelen we weetjes. We gaan ook op ontdekking en zo komen we meer te weten over hoe het bos in de herfst verandert. Wat gebeurt er met de bomen? Welke dieren vinden we terug in het bos en hoe bereiden ze zich voor op de winter? Een boeiende speurtocht met heel wat schatten uit de natuur.

 

"Groot worden" gaat niet ineens, maar groeien doe je iedere dag een beetje. Deze foto's zijn een momentopname van een magische dag.

Lieve Kikkers, ik hoop dat je Pippi een plekje geeft en wanneer het groeien wat lastiger is denk dan aan wat ze ons leerde...

IMG 20181010 WA0000

 

20180928 145308

We gaan op ontdekking binnen en buiten onze schoolmuren. We ontdekken de buurt rond onze school. Wat is het verschil tussen een school in een dorp of in een stad? We kijken naar gebouwen, voertuigen, landschappen… We staan ook stil bij veilig de straat op gaan. Een keitoffe wandeling waar we heel wat van geleerd hebben!

 

 20180928 120553

RECHT op een eigen mening...

In de leefwereld van onze kinderen was het verkiezingsthema duidelijk aanwezig, want onze mama's en papa's moeten gaan stemmen... Maar ook bij ons op school werd hier aandacht aan besteed. De kinderen van het derde tot het zesde leerjaar konden zich kandidaat stellen om te zetelen in het kinderparlement.
Ze maakten affiches en stelden zichzelf en hun ideeën voor.
Een week lang konden we nadenken op wie we graag wilden stemmen...

20180925 101620

Op dinsdag 25 september was er de jaarlijkse scholenveldloop. De lijnbus bracht ons naar Kerksken waar de wedstrijd doorging. Het zonnetje was van de partij, maar ook een heleboel supporters die onze Krekeltjes luidkeels aanmoedigden. Iedereen zette zijn beste beentje voor en liep alle rondes uit. Een dikke proficiat aan alle deelnemers en een dikke dankjewel aan onze supporters.