Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

20191024 150118

We houden een TOPdag! Een dagje waarop we de jarigen van de voorbije periode vieren, we zetten hen nog eens extra in de bloemetjes, we gaan zingen en dansen, samen hun favoriete spelletje spelen, knutselen, koken en genieten! En het werd een TOP dagje het zalige herfstzonnetje was van de partij en we hadden een buffet vol lekkers, bedankt lieve ouders en grootouders voor de hulp, de gezonde hapjes.

20191022 103341

In de klas leren we over dieren in de herfst... iedere dag plaatsen we een diertje in de kijker en verzamelen we weetjes. We gaan ook op ontdekking en zo komen we meer te weten over hoe het bos in de herfst verandert. Wat gebeurt er met de bomen? Welke dieren vinden we terug in het bos en hoe bereiden ze zich voor op de winter? Een boeiende speurtocht met heel wat schatten uit de natuur.

20191016 121000

De klas werd helemaal enthousiast bij het voorstellen van het nieuwe thema "Alles wat rolt!". Er zijn de klassieke voertuigen: driewieler, loopfiets, gewone fiets, step … en we maken ook kennis met een reeks nieuwe vervoermiddelen: hoverboard, segway of monowheel.Tijdens de les techniek mogen ze een stoere monstertruck in elkaar knutselen. 

20190930 120736

Leren lezen, schrijven en rekenen... saai?! In het eerste leerjaar doen we het zo! 

Kom maar even piepen, want wij hebben het hier echt naar onze zin. We starten met een dansje, daarna plannen we de dag in onze kring en is er een toonmoment voor wie iets wil vertellen of meedelen. Aan de werktafels gaan we aan de slag, alleen of met een vriendje en soms lossen we "een probleem" op in een klein groepje. We leren rekenen, lezen, schrijven en nog veel meer... We zijn dolenthousiast om de wereld van letters en cijfers te ontdekken !

 

20190924 103029

Op dinsdag 24 september was er de jaarlijkse scholenveldloop. De bus bracht ons naar Kerksken waar de wedstrijd doorging. Het zonnetje kwam af en toe eens piepen, een heleboel supporters kwamen onze Krekeltjes luidkeels aanmoedigen. Iedereen zette zijn beste beentje voor en liep alle rondes uit. Een dikke proficiat aan alle deelnemers en een dikke dankjewel aan onze supporters.