Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

 

20181018 152544

In de klas leren we over dieren in de herfst... iedere dag plaatsen we een diertje in de kijker en verzamelen we weetjes. We gaan ook op ontdekking en zo komen we meer te weten over hoe het bos in de herfst verandert. Wat gebeurt er met de bomen? Welke dieren vinden we terug in het bos en hoe bereiden ze zich voor op de winter? Een boeiende speurtocht met heel wat schatten uit de natuur.

 

"Groot worden" gaat niet ineens, maar groeien doe je iedere dag een beetje. Deze foto's zijn een momentopname van een magische dag.

Lieve Kikkers, ik hoop dat je Pippi een plekje geeft en wanneer het groeien wat lastiger is denk dan aan wat ze ons leerde...

IMG 20181010 WA0000

 

20180928 145308

We gaan op ontdekking binnen en buiten onze schoolmuren. We ontdekken de buurt rond onze school. Wat is het verschil tussen een school in een dorp of in een stad? We kijken naar gebouwen, voertuigen, landschappen… We staan ook stil bij veilig de straat op gaan. Een keitoffe wandeling waar we heel wat van geleerd hebben!

 

 20180928 120553

RECHT op een eigen mening...

In de leefwereld van onze kinderen was het verkiezingsthema duidelijk aanwezig, want onze mama's en papa's moeten gaan stemmen... Maar ook bij ons op school werd hier aandacht aan besteed. De kinderen van het derde tot het zesde leerjaar konden zich kandidaat stellen om te zetelen in het kinderparlement.
Ze maakten affiches en stelden zichzelf en hun ideeën voor.
Een week lang konden we nadenken op wie we graag wilden stemmen...

20180925 101620

Op dinsdag 25 september was er de jaarlijkse scholenveldloop. De lijnbus bracht ons naar Kerksken waar de wedstrijd doorging. Het zonnetje was van de partij, maar ook een heleboel supporters die onze Krekeltjes luidkeels aanmoedigden. Iedereen zette zijn beste beentje voor en liep alle rondes uit. Een dikke proficiat aan alle deelnemers en een dikke dankjewel aan onze supporters. 

20180528 115815

Vandaag kregen we een muzikant in de klas. Ze vertelde ons heel wat over haar instrument, de dwarsfluit.                                                                                      We kregen vrolijke deuntjes te horen en we mochten zelf de techniek een oefenen. Het zelf spelen op een dwarsfluit was heel erg leuk!