Houden van kinderen...

Ik ben een kind
nog maar een kind
kind helemaal
zoals alleen een kind, kind kan zijn
ik ben een kind
en heb een droom
zoals alleen een kind een droom kan hebben
ik wil varen over de zeeën
de sterren mijn horizon
de zon mijn kracht
de maan mijn toeverlaat...

Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

20190502 140339

Tijdens deze projectweek laten we kinderen stilstaan bij het thema "Zo zuiver als...water". We maken een woordenspin en stellen een aantal leervragen op waar we graag het antwoord op willen weten.

Wat is water?

• Spel: waarvoor gebruiken we water?

• De weg van het drinkwater

• Te ... weinig, veel, vuil en zout water

• Water uit de fles of water uit de kraan?

• Drijven of zinken

• Plastic soep - zelf een plasticvanger maken

• Toveren met water: allerlei proefjes

20190502 113952

Hiep, hiep, hoera! We vieren onze vriendjes die de afgelopen maand jarig waren. We organiseren deze TOPdag in het teken van buiten spelen... Eerst trekken we onze laarzen aan en gaan we in Groentopia aan de slag. We wieden het onkruid, brengen schors aan, we gaan planten en zaaien in de moestuin en daarna is het tijd om buiten te spelen...

Als afsluiter trakteren de jarigen op een buffet van lekkers.... mmm... zoveel lekker fruit!

20190425 134737

Zelfs wanneer het prille lentezonnetje zich verstopt achter de grijze wolken, zelfs dan houdt de regen ons niet tegen om op speurtocht te gaan in de natuur. De juffen bedachten een heleboel spelletjes zodat we de schatten van de lente konden vinden. Een fijne zoektocht waar alle zintuigen werden geprikkeld en die malse regenbui namen we er met veel plezier bij!

20190404 143606

Actief burgerschap is voor ons geen loos begrip. Onze school organiseert op 3 april verschillende acties waarmee we een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, alle Krekeltjes bundelen hun krachten. Zo willen we met zoveel mogelijk vriendjes op deze dag iets betekenisvols doen voor de samenleving. Wij van de eerste graad gingen samen met Gloob en Teo, maar ook met de zebra's van juf Sally op pad. We maakten een wandeling rondom onze school en we verzamelden als het afval.

Een kleine daad met een groot resultaat!

20190322 084538

Wist je dat...?

Om één T-shirt te maken is 2.700 liter water nodig. Door een T-shirt te dragen, draag je dus ook honderden liters kostbaar water! Water dat niet meer beschikbaar is als drinkwater voor mensen die het hard nodig hebben. Vandaag leven nog steeds 1 op 10 mensen zonder schoon, drinkbaar water.
Daarom staan we vandaag stil bij die hoeveelheid T-shirts die je niet meer draagt en toch nog in goede staat zijn.Samen zoeken we naar een duurzazme oplossing.

received 358563758334822

Iedereen is anders, niemand is als jij
iedereen is anders, jij bent jou en ik ben mij
iedereen is anders, dat is nou eenmaal zo
iedereen is anders, okido!

"Donderdag is het: Wereld Downsyndroomdag. Een dag om te tonen dat anders zijn normaal is!”