Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

 

Onze Vlindervriendjes waren heel geboeid door het thema Afrika en wilden vooral ook meer te weten komen over hoe Afrikaanse kinderen naar school gaan en hoe hun huizen en speelgoed er zoal uitziet?
Na het bekijken van een filmpje over een schooltje in Namibië die onze school steunt waren onze vriendjes behoorlijk onder de indruk.
Zo zagen ze dat niet alle Afrikaanse kinderen de financiële middelen hadden om naar school te gaan en dat ze vaak urenlang moest wandelen om de schoolpoort te bereiken. Vaak moesten ze ook heel wat klusjes doen voor en na schooltijd.  Alle kinderen droegen een uniform en moesten zich eerst wassen en de tanden poetsen op school, dit leek ons wel een leuk idee om dit ook te doen.
Vandaar gingen wij ons elke dag verfrissen en de tanden poetsen bij het begin van de klasdag.  Een leuk moment voor onze vriendjes! Ook mochten we ons eigen uniform ontwerpen door een Afrikaans masker op een witte T-shirt te schilderen. Er waren echte meesterwerkjes bij hoor!

Nadien speelden we in de vele hoekverrijkingen omtrent het thema Afrika en maakten we ook onze eigen regenstok door spijkers doorheen een kokertje te timmeren en deze te vullen met slierten van aluminiumfolie en rijst, zo maakten we onze eigen regenmuziek.
Dit deed ons terugdenken aan het verhaal van Wangari die om regen smeekte. Onze vriendjes dansten ook heel wat op Afrikaanse muziek en speelden vele dierenspelletjes omtrent jungledieren.
Neem maar een kijkje in ons  boeiend foto-verslag....

Klasdag uit Namibië 6Klasdag uit Namibië 21Klasdag uit Namibië 52