Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

De Grassprietvriendjes staan al een hele tijd stil rond een mooier klimaat met minder afval en uitstoot... Om ons afvalverbruik op school te laten dalen,  gaan we er ook concreet iets aan doen!
We drinken water met of zonder een smaakje uit onze ECO-drinkfles geschonken door onze school en brengen koekjes mee in een koekjesdoosje zonder plastic verpakkingen.  Ook melk kun je nog drinken, maar dan neem je het lege brikje terug mee naar huis in onze brooddoos.  
Ook promoten we zoveel mogelijk fruit en gezonde voeding op school!  Onze Vlindervriendjes hebben het afval gemeten van begin dit schooljaar in onze klas en zullen ook heel binnenkort nog een meting doen van ons afval na enkele weken milieu en afvalbewuster omgaan op school.  Onze juffen en meester dramatiseren grappige situaties rond afval en vooral leren ze onze Grassprietvriendjes vele nuttige afvalreductietips bij.
Help jij samen met jouw kind ook meehelpen aan een gezondere opvoeding zonder afval en een groener milieu...  Alleen samen kunnen we het verschil maken!

ECO CODE 1ECO CODE 4ECO CODE 7

Afval troep 7Afval troep 7Afval troep 3

Wat een troep en afval hebben we na 2 schoolweekjes op school.  Brikjes, plastic verpakkingen, rietjes, aluminiumfolie....
Dat kan toch heus wel wat beter....  Samen leren we dit afval sorteren, maar vooral ook reduceren!
Onze Vlindervriendjes leren al het afval sorteren in de juiste vuilniszak PMD, RESTAFVAL, onze PAPIERMAND, GFT of ons schoolcompostvat.  Ook onderzoeken we welk afval magnetisch en breekbaar is.

Hey, wat gek? Er leven ook kleine kriebeldiertjes in het compostvat.... Een boeiende ervaring voor onze Vlindervriendjes om deze kevertjes en compostwormen te observeren.

3 september... Een langverwachte dag voor onze Vindervriendjes....  De eerste schooldag van het nieuwe schooljaar!
Het was best een spannende dag, de hoekjes verkennen in onze nieuwe klas, kennismaken met jufke Kristien en al onze vriendjes terug weerzien.,...
Uiteraard starten we ons schooljaar in stijl op onze groene MOS-loper.  Elk kind mocht naar aanleiding van ons kinderrechtenthema wereldburgerschap "Recht in mijn laarzen" zijn rubberen laarsjes creatief pimpen en vervolgens over de groene MOS-loper lopen. In de namiddag hebben we kunnen genieten van een mooie toneelvoorstelling! Wat een fijne eerste dag!
Welkom in onze klas lieve Anthony, Mathis, Henri, Liv, Brent, Nore, Emiel, Lotte, Juliette, Sissi, Fem, Amélie en Vic! 
Samen maken we er een spetterend schooljaar van!

Recht in mijn laarzen 1Recht in mijn laarzen 1Recht in mijn laarzen 1

Eindelijk is het de langverwachte dag.... Naila kijkt reikhalzend uit naar haar verjaardag, wat moest ze heel lang wachten.... De allerlaatste jarige in de rij.
De mama van Naila maakte een echt pronkstuk van een taart.... Een ijstaart van Frozen! Een juweeltje waar we bijne niet durfden van te eten, zo mooi was de taart!

Onze Vlindervriendjes hebben heerlijk gesmuld en een lekker drankje gedronken en even later was alles lekker opgesmikkeld! :-)

Kijk maar even mee!
Bedankt lieve mama voor jouw grote engagement!

Verjaardag Naila 5 jaar 1Verjaardag Naila 5 jaar 2Verjaardag Naila 5 jaar 6

Het hoeft als juf niet meer gezegd hoe trots ik ben op mijn 25 toptalentjes in de Vlinderklas.
Samen beleefden we zoveel onvergetelijke en warme momenten!

Ik voelde mij vereerd om samen met jullie 2 jaar lang zoveel moois mee te maken, ik zag ieder van jullie groeien in al jullie talenten en kunnen.
Al deze toptalentjes kun je meermaals terugvinden in onze klasblog.
In bijlage nog enkele knappe meesterwerkjes.

Geniet van een deugddoende vakantie en veel succes in de derde kleuterklas!

Dikke knuffel en veel liefs 

Jufke Kristien

Talenten in de vlinderklas 1Talenten in de vlinderklas 4Talenten in de vlinderklas 2

Wat een feestelijke dag is het vandaag.... Anthony en Anabel worden 5 jaar!
De vlindervriendjes en onze 2 kapoentjes Anthony en Anabel maken er een heus Afrikaans feest van!
Mama Betty maakt een heerlijke Afrikaanse maaltijd klaar en alle vriendjes van de school mogen van dat lekkers proeven indien zij dit wensen.
Als dessert aten ze nog een overheerlijke appelcake.

Hartelijk dank, mama Betty voor al dat lekkers en voor jouw grote inspanningen!

Verjaardag Anthony en Anabel 1Verjaardag Anthony en Anabel 3Verjaardag Anthony en Anabel 7

Boer Manu en boerin Sien verwachten onze vriendjes op hun kinderboerderij Direboe te Outer.  Na een korte busrit en heel wat enthousiast gekwetter op de bus komen we eindelijk aan.
Onze Vlindervriendjes en de Lieveheersbeestjes wisten niet waar eerst te kijken... Boer Manu was een gekke boer, die heel wat grapjes maakte.  Hij speelde ook een fijn poppenspel en stelde terwijl de verschillende dieren voor dmv handpoppen aan de kinderen.  Er was heel wat leuks te beleven; er was een tractor met huifkar, een speeltuin en een resem dieren...
Rosette'je Coteletje, het hangbuikzwijn, de alpaca, de ezels, de pony's, de dwergschapen, de cavia's en konijnen, de kalkoenen en sierkippen.... Kortom een echte beestenboel!
Onze vriendjes beleefden een topmoment!


Ga gerust ook eens langs op zondagnamiddag, want dan kan je ook met jouw kind een bezoekje brengen aan de kinderboerderij.  Check best even de website om de openingsdagen na te gaan.

Direboe 2Direboe 4Direboe 67