Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

In de maand oktober kwam de schoolfotograaf langs om een leuke klasfoto en individuele foto te maken van elke kleuter.
Onze Vlindervriendjes stonden versteld van al het materiaal die de fotograaf meegebracht had... 
Tijd om al dat materiaal even van dichtbij te bekijken... Een statief, een lens, een lensdop, een flitser... zijn één van de nieuwe woorden waar onze kapoenen mee in contact kwamen.

Fotografe Sylvia kwam ook langs om al haar fotomateriaal te tonen aan de kinderen.  Elke kleuter mocht ook zijn lievelingsvoorwerp meebrengen en zelf fotograferen met het toestel van fotografe Sylvia. Best wel een indrukwekkend en leuk moment voor onze kapoenen.

DSC 0020 Medium 2

De kleuters ontdekken dat er heel wat letters verstopt zitten in een prentenboek, maar ook de letters van mijn naam of die van een vriendje zijn verschillend.
Letters naast elkaar vormen woorden voor ons, maar voor kleuters zijn dit vreemde tekens.
Samen gaan we op een grootmotorische, geheel eigen muzische wijze voorbereidende schrijfoefeningen inoefenen door rondjes te maken in scheerschuim, golven te tekenen met krijt op de grond, lussen op muziek te tekenen in de lucht.
Door het spelen met voorbereidende schrijfoefeningen vermindert vanzelf de krampachtige schrijfbeweging en komt het eigen bewegingsritme weer tevoorschijn.  
Lekker kliederen en schrijbelen dus...

IMG 20190920 WA0000 MediumIMG 20190920 WA0001 MediumIMG 20190920 WA0004 1 Medium

Hé, wat is er met dit vreemde prentenboek aan de hand? Hoe komt dat gat daar in de flap van het boek?  Zit er soms iets gevaarlijks in?
Allemaal vragen die onze Vlindervriendjes zich stelden....
Geen enge reus of een snelle tijger... Maar een krokodil die de letters van het boek beetje per beetje opat....
Wat gek....
Een ideaal moment om de letter B van Boek aan te brengen en voorwerpen die starten met de letter B mee te brengen in ons letterdoosje.  Deze voorwerpen krijgen gedurende dit thema een plaatje in de letterkast.
Ook leren we meer over hoe een krokodil er eigenlijk uitziet en waar ze zoal leeft? Komt een krokodil uit een ei en wat eet een krokodil zoal? 
Allemaal vragen waar we samen met onze vlindervriendjes op ontdekkingstocht voor gingen.  Ook knutselden we nog een prachtige krokodil waar we later leuke telspelletjes mee speelden.

received 2131715113792084 Mediumreceived 447599979507377 Medium

Beste Vlindervriendjes

Wat ben ik blij en dankbaar dat ik samen met jullie heel veel fijne spelmomentjes mag beleven in de vlinderklas.
Met ons jaarthema "Lezen is dromen met jouw ogen open..." duiken we met z'n allen de wondere verhalenwereld in....

Welkom lieve Cas, Lize, Mathis, Henri, Mats, Liv, Thaïs, Lily, Fab'son, Nina, Nore, Danytsa en Lander....
Al spelend, knutselend en ontdekkend verkennen we samen de klas en leren we vooral ook elkaar wat beter kennen.
Neem beslist geregeld een kijkje op onze klasblog want onze Vlindervriendjes nemen jullie gedurende het schooljaar mee op een reis vol spannende verhalen en avonturen... 

 

Lieve knuffel...
Jufke KristienKlasfoto 2019 vlinderklas Medium

Indianenfeest 1Indianenfeest 5Indianenfeest 23

De Indianen leerden ons heel wat over hun cultuur en gebruiken.  Niet alleen hun voeding, kledij, feesten en de voorliefde voor de natuur werd ons heel snel duidelijk.  We mochten echte indianenkledij aantrekken, maakten onze eigen boog, luisterden naar Indianenliedjes, gingen schieten met pijl en boog en nodigden ook onze mama en papa uit voor een heus Indianenfeest. Kortom, een thema die de kleuters enorm aansprak...