Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

We gingen op ontdekking naar het bos in het natuurreservaat "De Gerstjens, in Erembodegem"

 

We vonden sporen van de herfst.

We ontdekten ook spijtig genoeg dat de hele vijver droog stond. We wandelden door de uitgedroogde rivier. Super mooi, maar toch ook confronterend.

IMG 20191010 102155 resized 20191011 061846370

Op 12 februari 2019 was het opnieuw dikke truiendag. De verwarling ging een graadje lager en we trokken onze dikste trui aan.
We leerden wat het effect was van het elektriciteitsverbruik op de natuur. Daarom gingen we op zoek hoe we zelf energie en elektriciteit konden opwekken. We deden een lamp branden met een ballon, we lieten ballonnen aan het plafond hangen, ...

IMG 20190212 142937

De leerlingen van L4 maakten een heuse verteltas. In die tas zat een prentenboek, een zelfgemaakt spel en knuffels die te maken hadden met het prentenboek.
Nadat ze voldoende geoefend hadden gingen de leerlingen voorlezen bij onze kleuters.
IMG 20190211 110345 resized 20190220 021756265

Woensdagnamiddag en donderdagochtend waren heel avontuurlijk. Woensdagnamiddag gingen we op pad op zoek naar everzwijnen. Voor we in het bos aankwamen moesten we via een oude waterval omhoog klimmen en enkele apenbruggen trotseren. Plotseling moesten we ons verstoppen in het bos. We stonden oog in oog met enkele everzwijnen. Wel vreemd dat enkel de gids en meester Joris de toestormende kudde everzwijnen zagen naderen. :)
We sloegen op de vlucht richting death ride waar we heelhuids naar beneden kwamen. 
Na het avondeten gingen enkele waaghalzen mee op reflectorentocht.

Donderdagochtend gingen we naar het klimbos. Via allerlei loopbruggen, hindernissen, touwenparcours, … baanden we ons een weg tussen de kruinen van de bomen. Alle kinderen waagden zich aan een parcours, vele waaghalzen trotseerden zelfs de moeilijkste parcours.

Neem een kijkje op de klasblog van het derde leerjaar van De Grasspriet voor de foto's te bekijken.

 

We zijn goed en wel aangekomen op onze bestemming in Durbuy. Na het uitpakken van onze koffers trokken we naar het stadje Wéris. Daar bezochten we de dolmen en menhirs die er al 5000 jaar liggen. Daarna trokken we naar het duivelsbed. Enkele waaghalzen durfden de steen aanraken die vervloekt is. Nu is het afwachten welke vloek er op hen rust. We sloten onze eerste dag af in de grotten, waar we door kieren en spleten klauterden.

Dinsdagochtend begon heel spannend. De busrit, die op zich al een hele belevenis is, bracht ons richting de rotsen. Daar beklommen we rotsen, deden we aan rappel en trotseerden we de apenbrug. Van al dat klimmen krijg je natuurlijk honger. Maar gelukkig werden we verwend met lekkere frietjes.

IMG 20181127 194854IMG 20181127 194854

Onze leerlingen van het 3de en 4de leerjaar keken vol spanning uit naar dinsdag 27 november. Samen op GWP, de max! 
Om 9.00u vertrokken we richting Durbuy en om 11.30u kwamen we veilig aan. Eerst kennismaken met het verblijf en de omgeving. 
verblijf
De 1ste dag is voorbij gevlogen: een bezoek aan Wéris, een wandeling naar de grot en als kers op de taart 'speleologie'. Alleen maar blije kinderen...

Wegens problemen met het internet was het voor de leerkrachten niet mogelijk om een bericht te posten op de klasblog. Onze excuses hiervoor. Vandaar dat ik jullie kort op de hoogte wil brengen dat alles daar zeer goed gaat. Vandaag staan 'KLIMMEN en RAPPEL' en 'AVONTURENLOOP' op het programma. Hopelijk lukt het de leerkrachten vandaag om een bericht, vergezeld van foto's te posten. 
Directeur N. Joris
Dinsdag 16 oktober trokken we naar het bos. Het derde en vierde leerjaar was meteen heel enthousiast als ze van de wedstrijd van de Helden van Ketnet hoorden.
Met heel wat inzet vervolledigen we bijna alle 'Helden'-opdrachten. We deden aan bosgymnastiek in de opkomende zon. We maakten moddertaartjes, kunstwerkjes en toverstafjes met natuurmaterialen. We rolden van een steile helling. En overwonnen onze angst door heel wat enge dieren vast te houden. 
Verder gingen we op bekentocht en bouwden we zelfs een grote schommel boven de beek! We duimen voor een bosexcursie samen met de Helden!

IMG 20181016 125512IMG 20181016 110424