Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

Met de feestdagen in het vooruitzicht staken we onze handen terug uit de mouwen. Met zaag en boormachine maakten we kerstbomen van takken. Gelukkig kregen we hulp van de opa van Jarne en de opa van Senna. 
Met deze prachtige kerstbomen komt Kerst snel dichter bij. 

IMG 20191217 092528

Binnen het nieuwe thema 'Het kind in de kunst' gaan we op zoek hoe kinderen doorheen de tijd worden afgebeeld door kunstenaars. We starten onze tijdreis in de vroege Prehistorie en eindigen in onze hedendaagse tijd. We bezochten het Museum voor Schone Kunsten te Gent waar we genoten van een rondleiding met een gids. Achteraf gingen we in het werkatelier van het museum zelf aan de slag.

IMG 20191128 104938

Om het thema 'Wat 'n energie!' af te sluiten trokken we op 21 november naar Technopolis te Mechelen.
In de verrassende wetenschapsshow rond energie mochten we assisteren bij proeven en de uitkomst ervan voorspellen. Tijdens een spannende quiz over wetenschap en techniek gebruikten we elektronische stembakjes om te antwoorden. 

IMG 20191121 115032

Binnen het jaarthema 'Lezen is dromen met je ogen open' verfilmden we het leeslied van de Roodvonkband. De leerlingen van het derde en vierde leerjaar brachten heel wat verkleedmateriaal mee om het filmpje vorm te geven. Geniet maar mee van deze enthousiaste leesbende!

Leeslied 1

Leeslied 2

Originele leeslied Roodvonkband

De jaarlijkse STRAPdag is terug! Op vrijdag 20 september kwamen alle kinderen al stappend of trappend naar school.
Aan de hand van een reeks opdrachten oefenden we onze fietsvaardigheden.

DSCN2889