Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

Binnen het jaarthema 'Lezen is dromen met je ogen open' verfilmden we het leeslied van de Roodvonkband. De leerlingen van het derde en vierde leerjaar brachten heel wat verkleedmateriaal mee om het filmpje vorm te geven. Geniet maar mee van deze enthousiaste leesbende!

Leeslied 1

Leeslied 2

Originele leeslied Roodvonkband

De jaarlijkse STRAPdag is terug! Op vrijdag 20 september kwamen alle kinderen al stappend of trappend naar school.
Aan de hand van een reeks opdrachten oefenden we onze fietsvaardigheden.

DSCN2889

Op wereldwaterdag stonden we even stil bij de luxe van stromend water. We maakten een ontwerp voor het bouwen van een watertoren. Door de bouw van onze watertoren begrijpen we welke weg leidingwater aflegt. 

IMG 20190322 120817

Tijdens de BLOS-week van 25 februari tot en met 1 maart 2019 stond onze BLOS-werking extra in de kijker. We sloten deze fijne week af met een talentenshow.  Dansen, moppen vertellen, rekenraadsel oplossen, goocheltrucjes, toneelspelen, ... kortom heel wat klasgenootjes straalden toen ze hun talent voorstelden.

IMG 20190301 144321

Op dikketruiendag onderzochten we wat elektriciteit is. Via allerlei proefjes probeerden we op een milieuvriendelijke manier energie op te wekken. We slaagden er in om een spaarlamp te laten branden met een ballon, we maakten van een citroen een batterij. Met een schoendoos en een paar elektriciteitsdraden maakten we een dokterbibberspel. 

IMG 20190215