Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

Tijdens de projectweek 'Recht op onderwijs!' maakten we een reis rond de wereld binnen ons jaarthema ‘Elk kind telt wereldwijd’.

Het ‘Recht op onderwijs’ stond in de kijker. Samen met de kinderen van het derde en vierde leerjaar gingen we op ontdekking in de verschillende werelddelen.

Elk groepje koos een werelddeel en begon aan het opzoekwerk rond zijn land. Zo verzamelden ze informatie over het wonen, leven en vooral over het naar school gaan in hun land. Al deze informatie brachten ze op een creatieve manier samen op hun doos of ton.

Tijdens onze tentoonstelling kregen de bezoekers alle informatie te horen en werden ze verwend met een lekkernij.

WP 20180326 12 06 58 Pro

Ben je al ooit eens achter in een apotheek geweest? Of in een laboratorium? 
Of heb je op tv al uitzendingen over wetenschap bekeken? 
Dan heb je misschien een idee van wat een wetenschapper doet? 
De wetenschappers van het derde en vierde leerjaar deden heel wat proefjes. 

WP 20180208 14 44 32 Pro

In onze groene omgeving gingen we op zoek naar natuurlijke materialen om een fotokader te maken. Met takken, rieten stengels, ... bouwden we het frame. Met alle vindmateriaal versierden we onze fotokaders tot een heus kunstwerk. 

IMG 0354

De duizendpootjes gingen op pad en verzamelden vieze en rondslingerende voorwerpen op straat. Met onze knijpers en vuilniszakken in de hand, kwamen we al snel vieze sigarettenpeuken, papiertjes en zelfs glazen flessen tegen. Na een flinke wandeling zagen de straten rondom onze school er al een stuk netter uit!

WP 20180329 09 24 25 Pro

Voor de wintermarkt maakten de duizendpootjes samen met meester Joris, meester Kim, enkele papa's en mama's houten kerstbomen. Wekenlang verzamelden we houten planken en palletten. Er was heel wat voorbereiding nodig vooraleer we konden timmeren. Toen het in de namiddag begon te sneeuwen was de kerstsfeer compleet. 
Achteraf werden de kerstbomen versierd met kerstverlichting zodat deze voor een gezellige sfeer zorgden op onze kerstmarkt. 

WP 20171130 14 59 05 Pro