Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

Binnen het eerste thema 'Gek op school' maken we kennis met de school van vroeger en nu. We vergelijken onze schooltijd met die van onze ouders en grootouders. De duizendpootjes maken een reis doorheen de tijd. Plotseling belanden we in een school in het jaar 1950 ... . 

IMG 1804

Op de eerste schooldag kwamen de duizendpootjes met hun gepimpte laarzen naar school. Ze konden even pronken op de groene loper vooraleer door te lopen naar de speelplaats waar alle vriendjes en leerkrachten hen opwachtten. 
In de klas kozen we de leukste laarzen uit. Tuur kreeg de prijs voor leukste laarzen van het derde leerjaar. Alle duizendpootjes kregen een dikke duim voor hun prachtige, gepimpte laarzen. 

IMG 20180903 111724

Tijdens de projectweek 'Recht op onderwijs!' maakten we een reis rond de wereld binnen ons jaarthema ‘Elk kind telt wereldwijd’.

Het ‘Recht op onderwijs’ stond in de kijker. Samen met de kinderen van het derde en vierde leerjaar gingen we op ontdekking in de verschillende werelddelen.

Elk groepje koos een werelddeel en begon aan het opzoekwerk rond zijn land. Zo verzamelden ze informatie over het wonen, leven en vooral over het naar school gaan in hun land. Al deze informatie brachten ze op een creatieve manier samen op hun doos of ton.

Tijdens onze tentoonstelling kregen de bezoekers alle informatie te horen en werden ze verwend met een lekkernij.

WP 20180326 12 06 58 Pro

Ben je al ooit eens achter in een apotheek geweest? Of in een laboratorium? 
Of heb je op tv al uitzendingen over wetenschap bekeken? 
Dan heb je misschien een idee van wat een wetenschapper doet? 
De wetenschappers van het derde en vierde leerjaar deden heel wat proefjes. 

WP 20180208 14 44 32 Pro

In onze groene omgeving gingen we op zoek naar natuurlijke materialen om een fotokader te maken. Met takken, rieten stengels, ... bouwden we het frame. Met alle vindmateriaal versierden we onze fotokaders tot een heus kunstwerk. 

IMG 0354

De duizendpootjes gingen op pad en verzamelden vieze en rondslingerende voorwerpen op straat. Met onze knijpers en vuilniszakken in de hand, kwamen we al snel vieze sigarettenpeuken, papiertjes en zelfs glazen flessen tegen. Na een flinke wandeling zagen de straten rondom onze school er al een stuk netter uit!

WP 20180329 09 24 25 Pro