Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

Op de speelweide merkten we een droevige kabouter Pim op. Hij zag er nogal sip uit. Toen hij met zijn zeven kabuterkinderen door het bos wandelde, was er plots een hevige donderslag. Daar schrokken de 7 kabouters zo hard van dat ze elk een andere kant  op liepen. Kabouter Pim ging op zoek, maar toen Vik de vos kwam aangerend en hem wel voor een lekker hapje zag, sloeg Pim op de vlucht. Zo hard als hij kon, rende hij naar onze school om de hulp van de rupsen in te roepen.

Gelukkig waren op dat moment ook net heel wat mama's, oma's en opa's in onze klas die ons een handje wilden helpen bij het zoeken naar de kabouterkinderen.

 

IMG 4406 Small

Wanneer we een nieuwe letter leren, oefenen we deze met onze vinger vol toverinkt in de lucht, op elkaars rug, in scheerschuim of zand. En of we dit knap kunnen! 

Tientje Tel neemt ons mee in de wondere wereld van getallen. We oefenden het tellen tot 10 en gelijkmaken van hoeveelheden tot 3. Nu leren we deze ook al splitsen!

Vingerhinkelen vinden de rupsen reuzeleuk! Ook het gelijkmaakspel met Roef, de raaf is een groot succes in onze klas. Spelend leren, daar gaan we voor!

Splits je mee? 
3 kan ik verdelen in 2 en 1. 1 en 2 is samen 3!

IMG 4382 IMG 4380IMG 4383

 

 

Binnen de lessen wereldoriëntatie leren we momenteel alles over 'bezige bijen'. 
Wist je al dat... bijtjes communiceren door de bewegingen die ze maken?
We maakten samen een choreografie op 'comptine d'une autre été' uit de film 'Le fabuleux destin d'Amélie Poulain'. 
Eerst leerden we drie losse bewegingen aan. Bijtjes Wannes en Brady halen nectar bij bloem Len. Wanneer de bijtjes stuifmeelkorrels nemen van de bloemen om honing van te maken, verpreiden zich intussen ook zaadjes. De wind blaast de zaadjes vandaag dezelfde richting uit. Een prachtig bloementuintje ontstaat dankzij die twee bezige bijtjes...

Klik hier om het filmpje te bekijken. 

 

bijendans 2bijendans 1Bijendans 3

Papa's doen vaak gek. 
Touwtje trek!
Papa's zijn nooit saai.
Geef het deksel maar een draai.
Papa's zijn stoer op de baan.
Steek de barbecue maar al aan.
Papa's houden van een mop.
Leg nu het vlees er op.
Van papa's kun je heel wat leren.
Tijd om saus te smeren.
Papa's houden van smullen.
Zullen we dan nu ons buikje vullen?

Wij gingen intussen al voor de tweede keer naar het zwembad van Aalst. Daar doen de rupsen en libellen aan watergewenning. 
Mat aandacht voor....

recht op water

recht op spel en vrije tijd

recht op veiligheid en bescherming. 

Kinderrechten overal, zelfs tot in het zwembad.

IMG 9607IMG 9630IMG 9625

Om dit thema te starten vertrokken we vanuit de vragen die werden opgeroepen bij onze leerlingen. Elke les onderzoeken we volop: Hoe groeien groenten? Welk deel van de groente kan je gebruiken? Welke delen zijn er aan een groente? Waar groeien groenten? Waarom zitten sommige groenten onder de grond? Word je echt sterk van spinazie? Kiemen, wat is dat? Wat hebben groenten nodig om goed te groeien? Hoe kan je groenten klaarmaken? 

IMG 9366IMG 9376IMG 9367