Samen bouwen we aan het wonder dat KIND heet.

 

 

IMG 6329IMG 6432IMG 6439

Op vrijdag kregen we hoog bezoek op onze school! De Sint kwam langs met twee van zijn pieten. We genoten van een gekke muzikale voorstelling door 'Levende muziek'. Daarna was het spannende moment aangebroken. De Sint kwam het speelpaleis binnen en trok onze laarzen aan. De laarzen die de rupsen ontworpen hebben zijn op vraag van piet Pedronella veilig in het donker, stevig op het dak en kunnen tegen het water. Sint leek er alvast superblij mee! Wij kregen als beloning voor het harde werk muziekinstrumenten en boomwhackers voor op school en elk onze een eigen, stoere ECO-drinkfles! Wauw!

 

IMG 6034IMG 6032IMG 6036

We gingen meten met de meter. Daarvoor trokken we de natuur in. 
Grassprietjesrijen maken van precies 1 meter, op zoek gaan naar takken van groter en kleiner dan een meter, testen hoeveel laarzenvoetjes er passen in één meter: we kunnen het intussen allemaal! 
Geniet mee van onze frisse herfstbeelden.

Elk kind telt. Elk kind heeft het recht op een eigen mening. 
Alle rupsen trokken naar de stembus om te stemmen op hun favoriete kandidaat na een spannende campagne!

IMG 5010IMG 5013IMG 5007

IMG 5966IMG 5973IMG 5957 

De rupsen gingen aan de slag met gevonden materialen uit het bos. Ze maakten elk een kabouterhuisje dat aan verschillende criteria moest voldoen van kabouter Pim. 

1. Het huis moet rond een boom gebouwd zijn.

2. Het huis moet uit natuurlijk materiaal bestaan.

3. Je mag met één soort bevestigingsmateriaal werken: touw of tape of ijzerdraad of elastiek of klei. 

We bekeken elkaar resultaten; een heus kabouterdorpje pronkt nu op onze speelweide!

IMG 5197IMG 5196IMG 5241

 

We verkenden het blotevoetenpad op onze blote voeten: door het bos, een betonnen buis, steentjes maar ook de kasseien, houten balken, het gras, het zand en de kikkerpoel trotseerden we. 
En daarna? Tijd voor een heerlijke voetenmassage! Recht in onze laarzen namen we de lijnbus terug naar Mere. Ook dat was een hele belevenis!

Op de speelweide merkten we een droevige kabouter Pim op. Hij zag er nogal sip uit. Toen hij met zijn zeven kabuterkinderen door het bos wandelde, was er plots een hevige donderslag. Daar schrokken de 7 kabouters zo hard van dat ze elk een andere kant  op liepen. Kabouter Pim ging op zoek, maar toen Vik de vos kwam aangerend en hem wel voor een lekker hapje zag, sloeg Pim op de vlucht. Zo hard als hij kon, rende hij naar onze school om de hulp van de rupsen in te roepen.

Gelukkig waren op dat moment ook net heel wat mama's, oma's en opa's in onze klas die ons een handje wilden helpen bij het zoeken naar de kabouterkinderen.

 IMG 5789 Small IMG 5772 SmallIMG 5780 Small

IMG 4406 Small

Wanneer we een nieuwe letter leren, oefenen we deze met onze vinger vol toverinkt in de lucht, op elkaars rug, in scheerschuim of zand. En of we dit knap kunnen!